El meu pas per RICHTER

divendres, 8 de febrer del 2008

PROJECTE 80%!


En primer lloc vull fer públic que aquest missatge no representa l'opinió de la banda RICHTER, sinó que es tracta d'una opinió personal del creador d'aquest bloc.
En segon lloc, esmentar que no es tracta d'un text original o d'elaboració pròpia, sinó que es tracta d'un correu que vaig rebre via mail, però que comparteixo en la seva totalitat. És per això que vull formar part d'aquest 80%, que pugui derrotar a la dreta (o de centre) crispadora, i al Psoe apatic, que sembla haver oblidat el que signifiquen aquestes sigles que empren amb tant orgull.
Sense més, espero que dita escrita faci efecte en les vostres consciències, i el dia 9 de març demostrem que encara som capaços de pensar, i sobretot, de pensar bé.



Pregunta: què passaria si aconseguíssim arribar a una participació en les eleccions generals del 80%?
L'esquerra du 4 anys esperant el seu moment, guardant les distàncies en el debat polític, mossegant-se la llengua i el que no és la llengua, respirant profund, empassant bilis, suportant insults, rebent menyspreus, passiva, retirada, ofegada en un sospir. Recordem la desena de manifestacions de la dreta mediàtica; les coses que han bramat; els disbarats que s'han atrevit a dir; fins a on han estat capaços d'arribar grapejant institucions sagrades com el Tribunal Constitucional; fins i tot s'han atrevit a jugar amb el dolor de les mates i amb els morts del 11M. Nosaltres, convençuts del nostre sentit de la responsabilitat cívica, hem triat, sigui per omissió o per comoditat, no respondre davant semblants andanades. Apostem per la política pacificadora i per cedir la nostra espai en el carrer confiats que les concentracions es deslegitimessin per si soles a causa de els discursos antidemocràtics que es desenvolupaven en cadascuna de les intervencions de la dreta social espanyola. 4 anys de silenci, 4 anys estoics tolerant l'intolerable.

Però ha arribat el moment que els ciutadans progressistes d'aquest país podem respondre amb tota la força merescuda a aquests 4 anys de descrèdit i deslleialtat democràtica per part de la dreta espanyola, individualitzada en abats com Acebes, Zaplana, Alcaraz, Rouco Varela o Jiménez Losantos. Ha arribat el moment de convocar una manifestació col·lectiva, tan gran i espectacular, que sigui capaç de procurar tal lliçó democràtica per a aquells que han violentat la nostra convivència, que mai, mai, l'oblidin És hora, és el moment, de treure a passejar el nostre orgull, la nostra sang, el nostre cor, els nostres ideals, amb el cap ben alt. Però no ho farem en el carrer en forma de concentració sorollosa amb pancarta i slogans. Ho anem a plantejar des de la xarxa, més enllà de la xarxa, al·ludint al sentit de responsabilitat ciutadana que milions d'espanyols tenim.

Serà un boca a boca a escala nacional el qual cridarem als nostres amics, coneguts, familiars, companys de treball, a unir-se a un objectiu espectacular i grandiós: arribar a el 80% de participació en les eleccions generals. Sí, has llegit bé! Un 80%! Un repte tan gran, tan valuós, que si s'aconseguís ens omplirà de sa orgull i satisfacció a tots. Tots a l'una, posant granits de sorra per a arribar a formar una bella muntanya de vots, tan grandiosa que aconseguim, el dia 9 de març, admirar-la amb sorpresa i profunda satisfacció.

Tot comença amb una pregunta. Coneixes el "Projecte 80%"? Sí, el gran objectiu, la gran obra mestra de l'esquerra espanyola, serà arribar a aquesta xifra per a impartir una lliçó que mai serà oblidada. Una demostració de força que ningú podrà negar. Un cop d'efecte que obri portades, titulars i rodes de premsa. No és impossible. És una xifra a la que es va arribar en 1982 per exemple. En 1993 i 1996 es va arribar al 77%. En les últimes, al 76%. Algú recorda uneixis eleccions democràticament més transcendentals des de 1982? Mirant fins a on és capaç d'arribar la dreta espanyola un té la impressió que són els mateixos que en plena transició qüestionaven la Constitució i l'Estat Autonòmic. Són els mateixos que deien com llavors que "Espanya es trenca". Per què no arribar llavors al 80% de participació per a marcar-li el terreny a aquesta dreta casposa i retrògrada? Per què no donar-los una lliçó en tota regla? Per què
no demostrar-los que Espanya no tolera actituds postfranquistes i antidemocràtiques com el boicot als productes catalans o el col·lapse de les nostres institucions? Per què no recordar-los que els ciutadans que conformem aquesta societat imperfecta no tolerem ni tolerarem que es jugui amb la mentida, amb la falsedat i amb la desqualificació grossera? Per què no arribar al 80% per a deixar al món boca obert i per a donar-li una lliçó als Acebes i als Zaplanas! Una meta difícil, però altament motivant; un objectiu grandiós que donaria la volta a mitjan món i que retornaria la fe a la ciutadania espanyola. Anem!
Com? Alhora senzill i estel·lar. Una campanya per internet, un mailing anunciant-la, una recollida de signatures, SMS, un lloc on centralitzar propostes, videos, iniciatives de mobilització. Podem arribar fins a plantejar un concurs simbòlic a veure quina circumscripció és la qual més es mobilitza! Pot ser divertidisim! Ens sobren idees si ens posem. Som la gent de la cultura, de la inspiració, els creadors! Som l'esquerra espanyola, unida a pesar de les seves diferents tonalitats. Que es facin eco els mitjans digitals, que s'assabenti el país que tenim un grandiós objectiu. Anem a arribar a el 80%! D'internet es podrà passar al boca a boca, aconseguir que es parli en els col·lectius ciutadans progressistes, en les tertúlies..."saps què és el projecte 80%?".


Tots sabem que no fa mancada llançar campanyes per a mobilitzar a la dreta. Ells van a votar fix, plogui, neu o hagi un terratrèmol. Nosaltres i solament nosaltres tenim la responsabilitat i el pes per a arribar, i per què no, superar aquesta xifra. Ens atrevim? Ens il·lusionem? Ens mullem? Un repte per a ser atractiu ha de ser difícil, estimulant, ha de ser de tal manera que per a arribar-lo a calgui dedicar-li esforç i temps, poc individualment però en suma una enorme iniciativa ciutadana i social. Un 80%!
Qui se suma? Et sumes tu? Se sumen els teus amics? Aquests que tenint ideals progressistes gairebé mai s'animen a anar a votar perquè tots els polítics són iguals? I els teus familiars? Què proposes? Hi ha tanta gent a la qual mobilitzar i il·lusionar....Podem organitzar grans coses. Podem organitzar una enorme festa en el carrer el mateix dia
9 de març si aconseguim l'objectiu. Al carrer a celebrar-lo! Som del projecte 80% i ho hem aconseguit! Som grans! Anem A Gènova a celebrar-lo amb Rajoy! Que se'ns escolti, que se'ns conegui! Anem a muntar l'enorme festa de la democràcia, la del vot, la de la participació! Podem donar moltes lliçons als polítics! Som poderosos si ens ho creiem! Avui serà al Partit Popular. Però el PSOE, i la resta de forces polítiques, prendran nota per a futurs comicis. És un crit de "no ens fallis" més alt i nítid que els anteriors. És la nostra resposta a les andanades de quins insulten, de qui separen, de qui odien.

Ens atrevim? Ens atrevim? Jo, m'atreveixo. Qui s'apunta? Projecte 80%! L'Ombra d'Aznar convoca a tots els progressistes i us demana que us feu eco en les vostres webs, blocs, fòrums i mitjos. Servidor posa la llavor. El sol, l'abonament i l'aigua és cosa de tots perquè aquesta enorme iniciativa culmini. Orgull companys, orgull! Projecte 80%!

PASSA'L.